Yüz Germede Yeni Teknik

Dr. Karaaltın Klinik’ten Yüz Germede Yeni Teknik

Son zamanlarda trend haline gelen yüz germe yöntemlerinden bir yenisi de Doktor Karaaltın kurucusu Doktor Mehmet Veli Karaaltından geldi.
Yüz Germede Yeni Teknik
Yüz Germede Yeni Teknik
Karaaltın konuyla ilgili şöyle konuştu; Klinik olarak bu tekniği geliştirmekteki asıl amacımız,son yapılan bilimsel çalışmalarda yüzdeki yaşlanmanın tek sebebinin cilt olmadığı, cilt altı dokuların yaşlanmasının ve gevşemesinin de yaşlanmayı  cilt dokusundan daha fazla etkilediğini  göstermiştir.Bu bilginin ışığında dünyada birtek Karaaltin klinikte  yapılan ve geliştirilen Extended Hihg Smas tekniğin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Baş ve boyun bölgesinde çalışan her cerrahın  bilmesi gereken  doku ve doku katmanları  çok önemlidir.Bunlardan kısaca bahsedecek olursak  deri,deri altı doku ,kas tabakası , smas ve derin fasya  yapısıdır. Orta yüz seviyesindeki bu yapıya SMAS denir.  Extended High Smas yani genişletilmiş yüksek Smas tekniğindeki en büyük özellik bu dokuyu kaldırdığınızda gözle çok net görebildiğimiz Smas dokunun cilt dokuya perçinlendiği noktalardır.  
SMAS, yan yüzde daha kalın ve yoğun, yüzün ortasına doğru ilerledikçe daha ince bir dokuya sahiptir. Smas'ın yukarıda bahsettiğim gibi cilde daha sıkı yapışırken cilt altındaki yapılara daha gevşek yapışmıştır ve bu da SMAS’ın altından  künt bir makas yardımıyla ayırmamıza  izin verir. Yüzdeki bu  tutucu bağlar olarak bilinen lifli bağlantılar, çevredeki katmanlara destek ve stabilite sağladıkları için çok  önemlidir. Bu bağlar, yüz germe sırasında doku diseksiyonu sırasında fleplerin mobilizasyonuna izin vermek için cerrahi olarak serbest bırakılır ve daha sonra işlevleri dikişlerle eski haline getirilir. Bu yüz germe tekniğindeki asıl germe işlemi smas tabakanın kaldırılmasının ardından gerdirilerek yukarı dikilmesiyle gerçekleşir. Genişletilmiş SMAS tekniği sırasında elmacık kemiğinin üzeri ve dudaklara 4cm ya kadar olan alana asla dokunulmaz ve bu alan asla ayrılmaz. Ancak bu bölgeyi ayırmak böyle anlatıldığı kadar kolay değildir çünkü bölgede bulunan sinir anatomosine hakim olmak gerekir fakat Karaaltın klinik olarak yüz felci özel ilgi alanımız olduğundan bu tekniği geliştirmemiz çokta zor olmadı çünkü yüz felci ameliyatlarında bu sinirlerin hepsini ortaya koymak zorunda kalıyoruz dolayısı ile bu tecrübe bize bu tekniği geliştirmekte yol gösterici olmuştur. Orta yüzdeki yüzeysel yağ "malar yağ" olarak adlandırılır.  Bu yağlar yüze hacim ve genç bir görünüm kazandırır.  Genişletilmiş SMAS tekniğinin faydalarından biri, bu hacmin orta yüze döndürülmesi ve malar belirginliğinin arttırılmasıdır.”
kaynak: Karaaltın Klinik

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski