Gözler TCMB kararında

Yurt içinde TCMB faiz beklentisi

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, bu hafta yurt dışında yoğun veri gündemi, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı yatırımcıların odağında olacak.
Faiz - Ekonomi - Piyasa
Faiz - Ekonomi - Piyasa
Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar Çin ekonomisinin beklentilerin altında büyüme göstermesinin ardından tekrar gündeme gelirken, bu hafta açıklanacak makroekonomik veriler ve merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin varlık fiyatları üzerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinde yumuşak inişin yapılabileceği ihtimalini öne çıkarmayı sürdürdüğünü, devam eden bilanço sezonunun da hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini belirtti. Cuma günü açıklanan verilere göre, ülkede Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, temmuzda aylık bazda 8,2 puan artışla 72,6'ya çıktı ve Eylül 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, bu ay politika faizini 25 baz puan artışla "şahin" adımlarına son verebileceği öngörüleri güçlenirken, Banka'nın yıl sonunda faiz indirimine gidebileceği ihtimali fiyatlamalarda yer almaya devam ediyor.
Altının ons fiyatı yeni haftaya yüzde 0,1 azalışla 1.953 dolardan başlarken, Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 79 dolardan işlem görüyor.
kaynak:aa

1 Yorumlar

  1. Cuma günü açıklanan verilere göre, ülkede Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, temmuzda aylık bazda 8,2 puan artışla 72,6'ya çıktı ve Eylül 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski