"Futbolda şike" kumpasında yer alan hakim ve savcıların Yargıtayda yargılanmasına başlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle hakkında son soruşturmanın açılması kararı verilen 38 eski savcı ve hakimin Yargıtayda yargılanmalarına başlandı.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Mehmet Erdoğan katıldı. Başka suçtan tutuklu bazı sanıklarla ise bulundukları cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.

Duruşmada, davanın müştekilerinden eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile kulübün eski yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu ve kulübün avukatı Naim Karakaya hazır bulundu.

Daire Başkanı Ali İhsan Öztekin tarafından dava dosyasına gelen belgelerin okunmasının ardından, sanıkların kimlik tespiti yapıldı, savunmalara geçildi.

Sanık eski hakim Ömer Diken, kamuoyunda "futbolda şike" davası olarak bilinen dava kapsamında iletişimin tespiti ve sanıklardan biri hakkındaki tutukluluğunun devamı yönünde karar vermesi sebebiyle yargılandığını söyledi.

Kararlarını, mevcut delil durumuna göre hareket ederek verdiğini, yargısal takdir hakkını kullandığını savunan Diken, hakkında dava açılmasının hukuka uygun olmadığını iddia etti. Diken, örgüt üyesi olmadığını ve örgüt etkisiyle karar vermediğini de iddia etti.
kaynak: aa

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski