Dr. Ömer Ekiz: “Eksik Dişler Kesinlikle İhmal Edilmemeli”

Eksik dişlerin sağlam dişleri de çürütebildiklerini ifade eden Diş Hekimi Ömer Ekiz, “Ağızdaki boşlukların uzun süre kalması, yemek artıklarının bu boşluklarda birikmesine neden olabiliyor. Bu durum ise mevcut dişlerin çürümesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle eksik dişlerin tedavisinde planlı bir çalışma içerisinde olmak çok önemli!” sözleriyle konunun öneminden bahsetti.

Dr. Ömer Ekiz

Uzun süreli diş eksikliklerinin ağız ve genel sağlık için olumsuz durumlara sebebiyet verebildiğini belirten Ömer Ekiz, diş eksikliğini gidermenin hem fizyolojik hem de psikolojik olarak insanlara iyi geldiğinin altını çizdi: “Diş eksiklikleri, genel sağlığı olumsuz etkiler. Beslenme noktasında insanların zor anlar yaşamasına neden olabilir. Bunun yanı sıra kişinin psikolojik anlamda da kendisini kötü hissetmesine neden olabilir. Birden fazla eksik diş varlığı veya uzun sureli diş kayıpları kişilerin daha yaşlı görünmesine neden olacaktır. Ayrıca uzun sureli diş kayıpları ağızdaki diğer sağlıklı dişlerin boşluğa doğru uzamasına ve ağız içerisinde çürük ve diş eti problemlerine de neden olur. Çene ekleminde de çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Bu hususların tamamı düşünüldüğünde, eksik dişlerin uygun tedavi yöntemleriyle tedavi edilmesinin ne denli önemli olduğunu anlıyoruz. Düzenli diş hekimi kontrolü, diş kaybı gibi ciddi problemlerin önlenmesinde etkili olduğu için kesinlikle ihmal edilmemelidir.”

“Ağızdaki Boşlukların Uzun Süre Kalması, Yemek Artıklarının Bu Boşluklarda Birikmesine Neden Oluyor”

Eksik dişler nedeniyle ağızdaki boşlukların ağız ve diş sağlığını olumsuz bir şekilde etkilediğinin altını çizen Ömer Ekiz, açıklamalarında şu sözlere yer vererek değerlendirmelerini sonlandırdı: “Eksik dişlerin neden olduğu ağızdaki boşluklar için uygun tedavi uygulanmadığında, yemek artıkları bu boşluklarda birikir. Gıda artıklarının sıkışması, mevcut dişlerin de zamanla çürümesine neden olacağı için eksik dişlerde uygun tedavinin zamanında gerçekleştirilmesi, sağlıklı dişlerin de korunması adına önemlidir.”


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski