Cilt Kırışıklığı Nasıl Giderilir? Ezgi Doğan Anlattı

Ciltte kırışıklıklar meydana gelmesi herkes için kaçınılmaz bir son ve nihayetinde yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. Ancak bazı insanlarda ciltlerde erken yaşlarda kırışıklıklar görülebiliyor. Aris Güzellik Merkezi yöneticisi Ezgi Doğan cilt kırışıklığı ve önlemler hakkında bilgi verdi.

Cilt Kırışıklığı Nasıl Giderilir? Ezgi Doğan Anlattı

Ezgi Doğan konuyla ilgili şöyle konuştu; "Cilt kırışıklığının temelinde öncellikle yaşlanma, genetik ve genetik faktörler, bakımsızlık ve buna benzer nedenleri sıralayabiliriz.  İyi bir cilt bakımı rutini uyarlayanlar ciltleri konusunda diğerlerine oranla daha iddialı. Ciltteki kırışıkları gidermek için cerrahi müdahalelere gerek kalmadan uygulayabileceğiniz yöntemler ve bazı yaşam tarzı değişiklikleri cildinizin yenilenmesine katkı sağlayabilir. 

Cildin Vücuttaki Önemi Büyük

Cildimiz dış görünüşün yanı sıra bizi ısı, toz, tahriş edici maddeler ve enfeksiyonlardan korur. Ancak zamanla üstlenmiş olduğu bu koruyucu rolden dolayı giderek yıpranmaya ve aşınmaya başlar. İlerleyen yaşla birlikte nem ve elastikiyette ortadan kalkar. Hal böyle olunca da cilt; kuru, mat, inci çizgilere ve kırışıklılara eğilimli hale gelerek zamanla yerini yerleşen derin çizgilere bırakır. Cilt kırışıklılarını stres, sağlıksız bir diyet, güneşe aşırı maruz kalma ve sigara gibi alışkanlıklarda tetiklemektedir. Oluşmaya başladıklarında onları tamamen ortadan kaldırmak için farklı müdahaleler gerekse de kırışıkların görünümünü en aza indirerek cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olacak uygulamalar her zaman bulunur. 

Nelere Dikkat Edilmeli?

Kırışıklıları durdurmak ve düzenli bakım uygulamak kırışıklıkları önleyebilir. Bunun için aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz.

-Yeterli ve dengeli beslenmek

-Güneş koruyucu kremler kullanmak

-Şapka ve gözlük kullanmaya özen göstermek

-Alkol ve sigara benzeri ürünlerden uzak durmak

-Stresten mümkün olduğunca uzaklaşmak

-Egzersiz ve spor yapmak

-Cilde düzenli masaj uygulamak

-Zaman zaman güzellik merkezlerine gidip doğru yöntemleri uygulatmak

Aris Ezgi Doğan Hakkında

Ezgi Doğan güzellik alanında başlatmış olduğu girişim ile binlerce kadının hayatına dokunmayı başarmıştır. Aris Ezgi Doğan güzellik merkezleri ile Türkiye'de 70 den fala şubede kadınlara özel vip hizmet vermektedir. Ayrıca düzenlemiş olduğu kurslar ile de kadın istihdamı konusunda önemli destekler sağlamaktadır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski