Kulak Burun Boğaz

Kulak Burun Boğaz
Kulak Burun Boğaz Hastaliklari burun, boğaz ve baş-boyunla ilgili yapıların tıbbi ve cerrahi tedavisi veren bir bilim dalıdır. Kulak, burun, nazal geçiş, sinusler, gırtlak, ağız boşluğu, üst yutak ile yüz ve boyunda yer alan yapıların (boyun kitleleri, tiroid, tükürük bezleri gibi) hastalıklarının tedavisi Kulak Burun Boğaz’ın kapsamındadır.

Kulak (auris), işitme işlevini gören ve denge organını içinde bulunduran anatomik yapıdır. Dış, orta, iç kulak olmak üzere üç kısımda incelenir. Burun, anatomik olarak, yüz üzerinde alınla üst dudak arasında bulunan, dışa çıkıntılı, iki delikli koklama ve solunum organıdır. Burun boşluğu yutağa bağlanır. Burnun içerisinde mukus tabakası,kılcal damarlar ve kıllar bulunmaktadır. Boğaz, kafatası alt kısmından başlayıp alt gırtlak kıkırdağı hizasında yemek borusu ile birleşen, duvarlarını kasların teşkil ettiği sindirim sisteminin ağızdan sonraki ikinci ünitesidir. Ön yukarı kısımda burun boşluklarının arka kısmına, ön ortada ağız boşluğuna, en aşağı kısımda da gırtlak boşluğuna açılır. Boğazın ağız boşluğu ile birleştiği yerde bademcikler bulunur.

KBB birimi poliklinik muayenelerinde modern teknolojiye dayalı endoskopik işlemler gibi ileri tanı yöntemler kullanılmakta, ayrıca kulak burun boğaz ve ilgili baş boyun hastalıklarının hem tıbbi, hem cerrahi tedavisi gerçekleşmektedir.

Tıp merkezimizde yukarıda sayılan tüm tedavi ve tetkiklerin yanı sıra Kulak Burun Boğaz birimi uzmanlık alanına giren endoskopik bademcik, geniz eti, horlama, sinüzit ameliyatları, işitme kayıpları ve kulak enfeksiyonu ameliyatları, ses bozukluklarına yönelik cerrahi müdahaleler ve estetik burun ameliyatları da başarı ile gerçekleştirilmektedir.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski